Voordelen en tips voor teambuilding - Kokima eventkasteel Limburg

  Voordelen en tips voor teambuilding

  Op 5 minuten van de afrit | Ruime gratis privé parking | Meer dan 25 jaar ervaring

  Een goede samenwerking is vaak the key to succes binnen een bedrijf. Toch loopt dit  meestal niet van een leien dakje. Uit een onderzoek van De Tijd, gevoerd in 2008, blijkt zelfs dat 37% van de Belgen niet tevreden is met de werksfeer. Hoe geef je deze sfeer een boost? Simpel, organiseer regelmatig een teambuilding! Het werkt en is haast niet meer weg te denken uit de huidige bedrijfswereld.

  Voordelen van teambuilding

  Vele bedrijven kunnen beamen dat na een teambuilding de sfeer op de werkvloer aanzienlijk is verbeterd. Teambuilding zorgt voor betere resultaten en vooral voor een sterker team. Collega’s leren de talenten van elkaar kennen en kunnen beter samenwerken. Kortom: een positief effect op de productiviteit.

  Naast de verbetering van de teamprestatie, bouwt men ook een vertrouwensband op.  Collega’s leren elkaar beter kennen en er groeien stilaan nieuwe vriendschappen. Ook krijgen medewerkers het gevoel dat hun bazen veel bereikbaarder zijn. Men beschouwt elkaar als gelijkwaardig en men zet dan ook gemakkelijker de stap naar een overste.

  Bovendien zorgt een teambuilding ervoor dat stereotypen van bepaalde werknemers worden ontkracht. Werknemers vormen van elkaar vaak een negatief beeld, stereotypen die in elk bedrijf aanwezig zijn. Bij een teambuilding krijgen werknemers een ander beeld van elkaar. Zo kunnen negatieve indrukken vervangen worden door positieve indrukken. Wanneer dit gebeurt, krijgt men meer respect voor elkaar en voor elkaars job.

  Tips voor een goede teambuilding

  Plan je teambuilding op tijd

  Lastminute een activiteit organiseren, zorgt meestal voor stress. Bovendien zijn je keuzes beperkt. Als je dit op voorhand plant, heb je meer tijd en meer keuze voor een leuke activiteit. Ook kan je met je collega’s overleggen waardoor je samen de ideale teambuilding kan kiezen.  

  Hou het budget realistisch

  Maak een realistische inschatting van de kosten voor het evenement. Vraag na wat het budget is, meestal hebben managers hier al een budget voor. Op deze manier kom je ook niet voor verrassingen te staan bij de opvraging van offertes.

  Verrassing?

  Je kan natuurlijk mysterieus zijn en de teambuilding als een verrassing houden. Toch geef je best wat informatie mee. Zo is het belangrijk dat men weet of men aangepaste kledij moet dragen. Want met je nieuwe schoenen ploeteren door de modder zal voor niemand een leuke verrassing zijn.

  Zorg voor een goed dagschema.

  Kies je voor meerdere activiteiten op één dag? Zorg er dan voor dat er voldoende tijdsmarge is tussen de verschillende activiteiten. Zorg voor een flexibel dagschema zodat de deelnemers tijd hebben om van de teambuilding te genieten.  

  Op zoek naar een gepaste teambuilding voor jouw bedrijf? Neem dan eens een kijkje opwww.kokima.be/teambuilding en ontdekt ons aanbod!