Kokima eventkasteel

Op 5 minuten van de afrit | Ruime gratis privé parking | Meer dan 25 jaar ervaring

In het glooiend landschap van Kortessem domineert een schitterend kasteel het 7 ha groot evenementendomein, het Kokima eventkasteel.
Deze unieke locatie van rust, natuur en cultuur is uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten, meetcentives en family days maar uiteraard ook als romantische trouwlocatie en voor babyborrels.

Achter het kasteel met verschillende zalen geschikt voor feesten, evenementen en meetings ligt een polyvalente evenemententent van 450 m².

Feestzalen

Het eventkasteel leent zich voor allerlei binnen- en buitenevenementen. In het kasteel bevinden zich grote feestzalen die we naar wens kunnen inrichten.
Onze catering afdeling staat garant voor de bijhorende culinaire verwennerij.

 

 

Bereikbaarheid

Het domein gelegen in de landelijke gemeente Kortessem (tussen Hasselt en Tongeren) is makkelijk bereikbaar vanaf afslag 29 van de E313 en beschikt over ruime gratis parking.
Bekijk onze positie op Google Maps.

KOKIMA eventkasteel
Kasteelstraat 16
B-3723 Kortessem
Limburg - België

Geschiedenis

In oude kronieken wordt de moerasburcht van de heren van Guygoven al in de 13de eeuw vermeld. François-Théodore de Blanckart en zijn echtgenote Marie de Cortenbach lieten de vervallen waterburcht in de eerste helft van de 17de eeuw ombouwen tot een residencieel kasteel. De voorgevel van 1619 is deels in Maaslandse renaisancestijl. Het classicistische poortgebouw heeft een 18e- eeuwse toren. Het hoofdgebouw op het binnenplein is overwegend 17e- eeuws. De rechterzijvleugel is van 1631. De linkerzijvleugel is 17e- eeuwse Maaslandse renaissance, met 18e- eeuwse deuromlijstingen.

Het kasteel was vervallen tot een ruïne tot de familie Baillien het gebouw recent met passie en overgave volledig restaureerde tot een schitterend gebouw.

Met dank aan Dr. Pierre Diriken voor het opzoekwerk.